Dronning Alexandrine, en habil golfspiller

Danske Dronning Alexandrine (1879-1952), som var gift med Kong Christian X af Danmark (1870-1947) var en habil golfspiller. Den daværende kronprins friede til sin tilkomne på golfbanen i Cannes, Cannes-Mandelieu Old Course; men det var ikke fordi den unge hertuginde spillede golf på det tidspunkt.

Først i 50 års alderen begyndte Dronning Alexandrine på golfspillet, der bl.a. blev dyrket på Københavns Golf Klubs bane på Eremitagen og fra 1937 også på Rungsted Golf Klubs nyanlagte bane.