Dansk Golfhistorisk museums historie

Her på siden kan du kigge ind i verdenen af både Golf og Hickory’s historier og få et lille indblik i museets udstilling i galleriet.

Vi arbejder pt. på siden så derfor har du her kun en lille forsmag, og så håber vi på at i vil besøge museet personligt.

MUSEETS HISTORIE

Det var læge Erik Halling, Vejle, som etablerede de første samlinger, der siden kom til at indgå i Danmarks Golfmuseum. I 1974 overværede han The Open på St. Andrews i Skotland og besøgte ved den lejlighed de fine samlinger af historiske golfgenstande, som findes her.

Venner og Hvor?

Efter hjemkomsten tog han fat på etablering af et dansk golfmuseum, i første omgang i kælderetagen i familiens villa i Vejle. Senere fik han to golfvenner, Søren Berggreen og Jan Skanderup, med på ideen, og i 1987 var Danmarks Golfmuseum en realitet.

Ny lokation

Efter en periode i lokaler i Vejle midtby flyttede Danmarks Golfmuseum i 1995 ind på Munkebjerg Hotel ved Vejle, hvor museet blev indrettet i kælderetagen. Hotellets ejere har frem til 2022 været en imødekommende og hjælpsom vært.

sammenhæng med DGS

Dansk Golfhistorisk Selskab, der er en selvejende institution, har i en årrække stået bag driften af Danmarks Golfmuseum.

 

Det er danske golfklubber og private golfspillere, som sammen med Dansk Golf Union sikrer driften af Danmarks Golfmuseum.

Gennem et medlemskab af Dansk Golfhistorisk Selskab er man således med til at sikre en bevarelse af golfhistoriske genstande og forskning i dansk golfhistorie.

Danmarks Golfmuseum vil gerne i kontakt med golfspillere, som kan bidrage med oplysninger eller golfeffekter, der kan bidrage til fortællingen om dansk golfhistorie


Dansk Golfhistorisk Selskab står bag samlingerne, der udgør Danmarks Golfmuseum.

Formålet er, at udbrede kendskabet til golfsportens danske historie i et internationalt perspektiv.

I mere end 25 år, havde samlingerne til huse på Munkebjerg Hotel ved vejle, men det er slut nu.

Hotellets ejere har siden 1995 været Golfmuseet en meget hjælpsom og imødekommende vært,

men da lokalerne i fremtiden skal tjene et andet formål, arbejder Danmarks Golfmuseum nu på at

finde nye egnede rammer til samlingerne.

Der afsøges forskellige muligheder, herunder også, om samlingerne i fremtiden skal være

tilgængelige på en anden måde end hidtil. Måske som flere mindre ”vandreudstillinger” som på

skift kan besøge landets golfklubber.

Vi vil løbende opdatere sitet her med oplysninger om fremtidige planer.

This will close in 0 seconds