MUSEETS HISTORIE

Det var læge Erik Halling, Vejle, som etablerede de første samlinger, der siden kom til at indgå i Danmarks Golfmuseum. I 1974 overværede han The Open på St. Andrews i Skotland og besøgte ved den lejlighed de fine samlinger af historiske golfgenstande, som findes her.

Venner og Hvor?

Efter hjemkomsten tog han fat på etablering af et dansk golfmuseum, i første omgang i kælderetagen i familiens villa i Vejle. Senere fik han to golfvenner, Søren Berggreen og Jan Skanderup, med på ideen, og i 1987 var Danmarks Golfmuseum en realitet.

Ny lokation

Efter en periode i lokaler i Vejle midtby flyttede Danmarks Golfmuseum i 1995 ind på Munkebjerg Hotel ved Vejle, hvor museet blev indrettet i kælderetagen. Hotellets ejere har siden været en meget hjælpsom husvært.


DANMARKS GOLFMUSEUM FLYTTER

Dansk Golfhistorisk Selskab står bag samlingerne, der udgør Danmarks Golfmuseum.
Formålet er at udbrede kendskabet til golfsportens danske historie i et internationalt perspektiv.
I mere end 25 år har samlingerne haft til huse på Munkebjerg Hotel ved Vejle men det er slut nu.

Hotellets ejere har siden 1995 været Golfmuseet  en meget hjælpsom og imødekommende vært, men lokalerne skal i fremtiden bruges til andre formål, så Dansk Golfhistorisk Selskab har måttet se sig om efter nye rammer til samlingerne.

PÅ VEJ TIL ET GOLFMEKKA

Det er lykkedes at lave en aftale med det danske golfmekka, Himmerland ved Aars, der gennem en årrække har været hjemsted for den danske turnering i European Tour. Her vil samlingerne i fremtiden kunne betragtes, om alt går vel, da i løbet af 2022.

Vi vender tilbage her på sitet, med flere oplysninger når de foreligger.

This will close in 0 seconds